Flip in museum Beelden aan Zee

Vrijdag mocht ik met Bloem mee naar huis. Bloem fietste zelf en ik zat in het mandje voorop. Dat was vet, want we gingen lekker hard en ik kon alles goed zien. Het was wel een beetje krap: ik raakte met mijn neus mijn poten zowat aan. Gelukkig kan ik heel goed buigen.

Flip de Beer - in het fietsmandje
Wel een beetje krap: ik raak met mijn neus mijn poten zowat aan. Gelukkig kan ik heel goed buigen!

Bij Bloem thuis hebben Bloem en ik geoefend met strikken maken. Dat kan heel goed met het touwtje van mijn broek. Als ik nog een beetje vaker oefen, dan krijg ik misschien wel een strikdiploma!

Zaterdag hebben we samen met de treinbaan gespeeld. Bloem had een hele mooie baan gemaakt. Het leek net een 8. Hij ging onder 2 bruggen door en er waren heel veel wissels. ‘s Middags moest Bloem naar zwemles, maar toen was ik een beetje moe. Daarom mocht ik lekker even een berendutje doen.

Vandaag was het de verjaardag van eh…. van de mama van de oma van Bloem. Maar die is er niet meer. Want de mama van de oma was al heel oud en toen ging ze dood. Dat was al een tijdje geleden. Maar het was natuurlijk wel verdrietig. Daarom gingen wij vandaag naar de oma van Bloem. Om haar een beetje te troosten. Bloem had een hele mooie onderwater-tekening voor haar gemaakt. Met allemaal dolfijnen en zeepaardjes en vissen met een heleboel kleuren.

Samen met Bloems oma en opa gingen we naar een museum. Het was vlakbij het strand. Binnen waren hele gekke beelden. Eén beeld was gemaakt van een fles en van die stokjes waar je je oren mee kan schoonmaken enzo. En er was een kast die in de grond zakte. En een hele gekke kar. En een groene glimjurk. Maar als je van dichtbij keek waren het allemaal groene kevers.

Flip de Beer - in het museum
Opdrachten doen in het museum

Er was ook een filmpje. Ik dacht dat het net zo zou zijn als een filmpje van mij. Of een filmpje van Moffel en Pier. Maar het was heel anders. Het was helemaal zwart wit en het was van allemaal tekeningen. Maar het bewoog wel. En er was een muziekje bij. Soms zag je bijvoorbeeld water met allemaal bootjes en dan werd het opeens iets anders. Een grasveld met bomen. Of een reuzenrad met lichtjes die gingen branden. Ik vond het maar gek. En Bloem vond het filmpje een beetje een lang. Ze kreeg er een beetje slaap van. Dat was wel grappig.

De beelden buiten het museum vond ik het leukst. Dat waren allemaal beelden van sprookjes en verhalen.

Flip de Beer - hele grote vis
O oh, er is een poppetje in het water gevallen en er komt een hele grote vis aan!

Sommige waren heeeeeeeel groot en één was heeeeeeeel hoog. Maar er waren ook allemaal piepkleine poppetjes. Eéntje lag op zijn rug in het zonnetje. Dat vond ik een goed idee. Ik ging er lekker even naast liggen.

Flip de Beer - zonnen
Lekker liggen in het zonnetje

Jammer genoeg konden we niet nog langer blijven, want anders werd het veel te laat.

Nu ga ik nog 1 nachtje bij Bloem slapen en morgen gaan we weer naar school. Dag Bloem, ik vond het bere-gezellig bij jou!

*****

  • Museum Beelden aan Zee (tentoonstelling ‘Vormidable’ – Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst 20 mei – 25 oktober 2015)
  • Sprookjesbeelden aan Zee – beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness (1952) aan de boulevard van Scheveningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.